Totta tuo. Fruktoosi nostaa tosiaan veren triglyseridejä. Toisaalta fruktoosin hajoaminen maksassa on niin hidas, ettei glukoosia erity vereen niin nopeasti, että verensokeri nousisi nopeasti insuliinirajalle, eikä siksi laskekaan niin nopeasti, kuin glukoosia syömällä aiheutettu verensokeripiikki.
Sokerien, ja varsinkin glukoosin kanssa, pitää olla tarkkana, sillä sokeri on kasvin keino saada eläin levittämään siemeniään. Eläin syö makean hedelmän ja samalla kasvin siemenen, joka eläimen vatsassa pääsee siirtymään huomattavan kauas siihen nähden, minne kasvi itse sen parhaimmillaan saa toimitettua. Kasvin kannalta on sitä edullisempaa, mitä enemmän eläin sen hedelmiä syö, jotta edes joku siemenistä selviää ehjänä ruuansulatuskanavan läpi.
Sokeri aiheuttaa riippuvuutta. Keho alkaa kaivata nopean verensokerin nousun pirteyden tunnetta ja nopeasti saa vierotusoireita, kun verensokeri taas laskee. Sokeri saa haluamaan lisää sokeria. Moniin teollisiin ruokatuotteisiin lisätään glukoosisiirappia, jotta tuote aiheuttaisi riippuvuutta ja sitä menisi enemmän.
Jos ette usko, että sokeri aiheuttaa riippuvuutta, kokeilkaapa lopettaa sen käyttö totaalisesti vaikkapa vain viikoksi. Tässä kohdin on tärkeää huomata tärkkelyksen hajoaminen ohutsuolessa suoraan glukoosiksi. Sokeria saa siis kehoonsa lähes yhtä nopeasti leipomotuotteista kuin suoraan sokeria syömällä.
Verensokerin nopea nousu johtaa myös nopeaan laskuun. Terveellisempää olisi syödä siten, että veren sokeri nousee hitaammin, jolloin keho ehtii reagoida -vaan ei ylireagoida- sokerin nousuun. Sokerit kannattaa siis syödä siten, että niiden kanssa otetaan verensokerin nousua hidastavaa ruoka-ainetta, kuten rasvaa. Marjat ja hedelmät kannattaa siis syödä kermavaahdon kera. 
Aiheesta antiikin filosofi Epikuroksen sanoin voi kuunnella tästä 9 ja 10 minuutin väliltä.
http://areena.yle.fi/player/index.php?c ... anguage=fi