Sivu 1/1
superia
Lähetetty: 16 Helmi 2012, 19:27
Kirjoittaja PW
Täällä käsitelty karppausta ja vilahtanut pakuri, jota jotkut laskee kait "superfood" sarjaan.
Vetääkö täällä kukaan näitä
mustikkaa, raakakaakaoo, pähkinöitä, maca jauhetta, aprikkosin siemeniä, punasiismarjoi (cajun ?) tämmösii pussukoita ilmestyny meijän keittiöön ja tuo viimene jälkikasvu joka kotona vielä asustelee mättää niitä tommoseen sekottajaan. Sinne taitaa mennä salaatteja, hedelmää, nesteeks jotain tuoremehuu, yrttei. Epämääräsen näköstä "pirtelöö" ja sitä se vetää
Hamppuproteeni pussin kohalla heräs isällä kysymyksiä päähän mutt ei kuulemma oo huumetta 
Petri
Re: superia
Lähetetty: 19 Helmi 2012, 23:29
Kirjoittaja maasoutaja
Viimekesänä kävin kasvimaalta hakemassa tomaatteja paljain jaloin lampsien. Olinko siis superfoodia harrastava barefoottaaja? Jos vain makoilee ettei vahingossakaan tekisi mitään trendikästä, niin jo katsotaan että siellä se downshiftaa ja lankuttaa. 
Re: superia
Lähetetty: 20 Helmi 2012, 08:59
Kirjoittaja PW
maasoutaja kirjoitti:Viimekesänä kävin kasvimaalta hakemassa tomaatteja paljain jaloin lampsien. Olinko siis superfoodia harrastava barefoottaaja? Jos vain makoilee ettei vahingossakaan tekisi mitään trendikästä, niin jo katsotaan että siellä se downshiftaa ja lankuttaa. 
Lähiruuaksi tuota voi sanoo, trendikästä
sekin.
Petri
Re: superia
Lähetetty: 20 Helmi 2012, 09:06
Kirjoittaja Kyytsis
Paljainjaloin läiskyttelyä voin kyllä suositella. Kun nakkasin lenkkikengät kaapin perälle ja vaihdoin "juoksusukkiin" (Five Fingers Speed) niin juoksu alkoi taas maistua ilman selkäkipuja yms. Vaatii toki totuttelua, mutta on vaivan arvoista downgreidausta. Liikennevaloihin ei vaan voi pysähtyä kun jalat on heti jäässä.
Re: superia
Lähetetty: 20 Helmi 2016, 19:45
Kirjoittaja PW
Pakuriteen oon ottanu päivittäiseks juomaks, mausteeks Ceylonin kanelia, kurkumaa, kaardemummaa, sitruuna, hunajaa ja/tai gheevoita. Vähän noita eri makuja vaihdellen Pienen piristyksen tuokin aamuun antaa, ei toki semmosta tömäystä ku Juhlamokka. Kahvin hylkäsin aamurutiineista.
Ps. inkivääri unohtu makumaailmasta.
Re: superia
Lähetetty: 20 Helmi 2016, 22:14
Kirjoittaja rutunen
Pakuriteetä juon minäkin. Koetan löytää sitä luonnosta.
Re: superia
Lähetetty: 20 Helmi 2016, 22:42
Kirjoittaja PW
rutunen kirjoitti:Pakuriteetä juon minäkin. Koetan löytää sitä luonnosta.
Joo, omasta mettästä meijänkin käävät on;) kerätty.
Re: superia
Lähetetty: 11 Maalis 2016, 18:55
Kirjoittaja VR
PW kirjoitti:rutunen kirjoitti:Pakuriteetä juon minäkin. Koetan löytää sitä luonnosta.
Joo, omasta mettästä meijänkin käävät on;) kerätty.
Pakuriteestä puheenollen, mitä makua se muistuttaa, onko joku teen maku sitä lähellä ? En ole koskaan maistanut sitä.
Huomasin tuossa tontilla, koivussa on kahden nyrkin kokoinen Pakuri-kääpä. Koivu on joskus haljennut pakkasen ansiosta.
Ja siellä se oksien seassa on ollut piilossa. Täytyy katsoa netistä, valmistus ohjeet ja hyöty-- haita tekijät.
( Vaikka tulisi uusia makuelämyksiä ) 
Re: superia
Lähetetty: 11 Maalis 2016, 20:08
Kirjoittaja PW
Sanosko ett maistuu ehkä vähän puulle;) Jos pakuri on kovin mustaa, maku on vahvempi - olisko karvaampi oikee sana. Samoin jos sitä keittää pitkään, juoma tummempaa. Jos tykkää makeesta voi siihen laittaa hunajaa. Nykyään oon maustanu sitä esim inkiväärillä, kurkumalla, kaardemummala, sitruunalla, fenkolilla, kaakaolla fiiliksen mukaan.
Käyttö helppoo: kääpä irti ja paloiksi - kuivaus ja sitten kiehumaan muutama palanen veteen, jos haluu vahvempaa keittää pitempään.
Re: superia
Lähetetty: 11 Maalis 2016, 22:21
Kirjoittaja VR
PW kirjoitti:Sanosko ett maistuu ehkä vähän puulle;) Jos pakuri on kovin mustaa, maku on vahvempi - olisko karvaampi oikee sana. Samoin jos sitä keittää pitkään, juoma tummempaa. Jos tykkää makeesta voi siihen laittaa hunajaa. Nykyään oon maustanu sitä esim inkiväärillä, kurkumalla, kaardemummala, sitruunalla, fenkolilla, kaakaolla fiiliksen mukaan.
Käyttö helppoo: kääpä irti ja paloiksi - kuivaus ja sitten kiehumaan muutama palanen veteen, jos haluu vahvempaa keittää pitempään.
Kiitosta tiedosta, tulenpa kokeilemaan, ja käyttämään Sinun yllä mainittujen mausteiden kera.
Sillä muutenkin tulee tuota teetä litkittyä, onpahan vaihtelua makuihin.
Re: superia
Lähetetty: 11 Maalis 2016, 22:38
Kirjoittaja PW
Väittävät ett siin on runsaasti terveyteen vaikuttavia aineita - tiedä sitten?
Re: superia
Lähetetty: 11 Maalis 2016, 23:30
Kirjoittaja PW
Niitä palasia voi käyttää useamman kerran, kunnes ei enää väri irtoo. Varmaan pari viikkoo, keitelly nyt noitakin. Joku saattaa neuvoo jauhamaan pakurin, en oo selvittänt miten ja millä - on aika kovaa tavaraa.
Re: superia
Lähetetty: 12 Maalis 2016, 16:18
Kirjoittaja VR
PW kirjoitti:Väittävät ett siin on runsaasti terveyteen vaikuttavia aineita - tiedä sitten?
Arvaakohan ottaa sitä "Pakurimöykkyä" kokonaan koivusta irti, ja kasvaakohan siihen lisää lisää jos näin menettelee ?
Vaikka oon mettässä ikäni pyörinyt, niin asia on uusi. Ennen kun halkosavotassa olin, niin käävät meni pinoon.
Siloin ei niistä piitattu.
Re: superia
Lähetetty: 12 Maalis 2016, 17:02
Kirjoittaja PW
VR kirjoitti:PW kirjoitti:Väittävät ett siin on runsaasti terveyteen vaikuttavia aineita - tiedä sitten?
Arvaakohan ottaa sitä "Pakurimöykkyä" kokonaan koivusta irti, ja kasvaakohan siihen lisää lisää jos näin menettelee ?
Vaikka oon mettässä ikäni pyörinyt, niin asia on uusi. Ennen kun halkosavotassa olin, niin käävät meni pinoon.
Siloin ei niistä piitattu.
Kai sen voi kokonaan ottas, ite en oo irrottanu kun poika on tähän asti nuo hakenu. Käsittääkseni se kasvaa vioittuneessa koivussa, se vähitellen kuolee kumminkin.