Sivu 56/75

Re: Virallinen marina ja v*tutusketju

Lähetetty: 25 Tammi 2018, 19:57
Kirjoittaja jori
jviirret kirjoitti:
Nojanalle kirjoitti:

:mrgreen: :mrgreen: Joskus tuli aikanaan sulatettua putket hitsausmuuntajalla :roll: :roll: Ei kovin lailinen ollut silloin . Mutta niin sitä tehtiin ennen . :mrgreen: :mrgreen:

Silloin oli putket kuparia ja rautaa, ei toimi muoviputkella :D

Jukka

Toimii se. Pitää vain käyttää korkeampaa jännitettä. :mrgreen:


Re: Virallinen marina ja v*tutusketju

Lähetetty: 25 Tammi 2018, 20:06
Kirjoittaja jviirret
jori kirjoitti:
jviirret kirjoitti:
Nojanalle kirjoitti:

:mrgreen: :mrgreen: Joskus tuli aikanaan sulatettua putket hitsausmuuntajalla :roll: :roll: Ei kovin lailinen ollut silloin . Mutta niin sitä tehtiin ennen . :mrgreen: :mrgreen:

Silloin oli putket kuparia ja rautaa, ei toimi muoviputkella :D

Jukka

Toimii se. Pitää vain käyttää korkeampaa jännitettä. :mrgreen:

No ei semmosia hitsausmuuntajasta saa, pitää vetää langan toinen pää johonki kuusen latvaan ja odottaa että salama iskee siihen :roll:

Jukka


Re: Virallinen marina ja v*tutusketju

Lähetetty: 17 Helmi 2018, 17:30
Kirjoittaja Syväri

Mulle on kehittynyt keliakia. Ei enää syödä patonkia :( :lol: myös aika monelle tutulle tullut ongelmia viljasta.. Onko säilöntäaineet vai viljan myrkyt syynä taudin yleistymiseen vaiko vaan perinnöllinen juttu, ei tiedä.


Re: Virallinen marina ja v*tutusketju

Lähetetty: 17 Helmi 2018, 17:36
Kirjoittaja jori
Syväri kirjoitti:

Mulle on kehittynyt keliakia. Ei enää syödä patonkia :( :lol: myös aika monelle tutulle tullut ongelmia viljasta.. Onko säilöntäaineet vai viljan myrkyt syynä taudin yleistymiseen vaiko vaan perinnöllinen juttu, ei tiedä.

Älä huoli. Ainoa oikea tapa syödä viljoja on juoda ne pois oluena. Kaikki oluet, jotka ovat hakeneet gluteeniton-statusta, ovat sen saaneet. :)


Re: Virallinen marina ja v*tutusketju

Lähetetty: 17 Helmi 2018, 19:44
Kirjoittaja Syväri
jori kirjoitti:

Älä huoli. Ainoa oikea tapa syödä viljoja on juoda ne pois oluena. Kaikki oluet, jotka ovat hakeneet gluteeniton-statusta, ovat sen saaneet. :)

Kiiros näistä lohdutuksen sanoista :D otin jo neuvosta vaarin :lol:


Re: Virallinen marina ja v*tutusketju

Lähetetty: 18 Helmi 2018, 02:31
Kirjoittaja ajarmala
Syväri kirjoitti:

Mulle on kehittynyt keliakia. Ei enää syödä patonkia :

Ikävä juttu. Patonki nyt ei kovin ihmeellinen ruoka ole, Mutta monet muut viljatuotteet ovat.

Mikähän siinä on, että nyt parin viime vuoden aikana on näitä keliaakikkoja ilmestynyt huomattavan suuri määrä? En usko, että aikuisille ihmisille noin vaan äkkiä syntyy keliakia. Onko se testattu lääketieteellisesti vai onko vain mutua? Länsimaiset ihmiset ovat syöneet viljaa, vehnää, ruista ja ohraa, vuosituhansien ajan. Miten nyt yhtäkkiä voi tulla kauhea keliakiaepidemia? Selittäkää! Koska muuten en usko.


Re: Virallinen marina ja v*tutusketju

Lähetetty: 18 Helmi 2018, 11:59
Kirjoittaja jviirret
ajarmala kirjoitti:

Mikähän siinä on, että nyt parin viime vuoden aikana on näitä keliaakikkoja ilmestynyt huomattavan suuri määrä?

Oisko sama syy kuin lisääntyneissä allergioissa? Liian steriili elinympäristö jolloin elimistön vastustuskyky alkaa tekemisen puutteessa taistelemaan aina vaan vähemmän ja vähemmän vaarallisia aineita vastaan.

Jukka


Re: Virallinen marina ja v*tutusketju

Lähetetty: 18 Helmi 2018, 13:25
Kirjoittaja Grammarian

Steriili ympäristö ei ainakaan tee ihmiselle hyvää. En sitten tiedä, selittääkö se keliakian yleisyyttä/yleistymistä.

Yksi keliakian ilmaantumista edistävä asia on varmaan, että lähes kaikkiin leipiin nykyään lisätään gluteenia. Katsoin ihan summassa tokana mieleen tulevan leipätuotteen, Oululaisen reissumies Tosi Tumma (mitä puppua) - siihenkin on lisätty vehnäprotskua eli gluteenia. Gluteeni parantaa leivän rakennetta ja lisää kuohkeutta, eli sillä saadaan kätevästi halvempaa leipää kuin ilman gluteenia. Tsekatkaapa kotona leipäpussinne, kuinka monessa on lisättyä gluteenia, niin ette enää ihmettele miksi gluteenille herkistytään... Mulla ei oo käsitystä, missä vaiheessa tämä gluteeninlisäystrendi alkoi, mutta ei sitä vielä omassa nuoruudessani harrastettu.

Oluiden gluteenittomuudesta sen verran, että niitä tosiaan saa kutsua gluteenittomiksi, vaikka useimmat oluet eivät täysin gluteenittomia ole. Osoituksena täydellisestä idiotismista käsite 'luontaisesti gluteeniton' on yritetty haudata kokonaan, vaikka luontaisesti gluteenittomat tuotteet (joita tietääkseni oluissakin on, mutta hyvin harvassa), olisivat keliaakikoille kaikkein turvallisimpia. Mikään mahti maailmassa kun ei pysty määräämään, mikä nollan ylittävä määrä gluteeniatomeja on keliaakikolle turvallista ja mikä ei.


Re: Virallinen marina ja v*tutusketju

Lähetetty: 18 Helmi 2018, 16:01
Kirjoittaja Vilijami

Sekin voi olla, että ihmiset on nykyään valveutuneempia. En minäkään 35 vuoteen tiennyt saavani oireita gluteeniviljoista. Luulin että ne kuuluvat tavalliseen elämään.
Ennen vanhaankin ihmisillä oli varmasti maha kipeänä ja ihottumaa, mutta siitä ei tehty numeroa. Oltiin vaan tyytyväisiä jos oli ruokaa mitä syödä.


Re: Virallinen marina ja v*tutusketju

Lähetetty: 18 Helmi 2018, 19:16
Kirjoittaja Grammarian
Vilijami kirjoitti:

Ennen vanhaankin ihmisillä oli varmasti maha kipeänä ja ihottumaa, mutta siitä ei tehty numeroa. Oltiin vaan tyytyväisiä jos oli ruokaa mitä syödä.

Just näin oli marjat.


Re: Virallinen marina ja v*tutusketju

Lähetetty: 19 Helmi 2018, 08:37
Kirjoittaja Syväri

Nykyään käytetään niin paljon säilöntäaineita että suoliston mikrobikanta on varmasti lujilla. Perus leipä säilyy 2 viikkoa ja säilöntäaineeton jotain 4 päivää. Voi olla bakteereilla kova työ hajottaa. :?


Re: Virallinen marina ja v*tutusketju

Lähetetty: 19 Helmi 2018, 09:28
Kirjoittaja Nojanalle

https://askelterveyteen.com/5-ruokaa-su ... ttamiseen/ Teollisesti valmistettu ruoka on kaiken pahuuden alku suolistolle . Tuhoo tärkeitä suolisto bakteereja . Helpo elämä , ei helpo suolistolle . Mitä enenmän pystyy syömään monipuolista raakaravintoa , sen parempi . http://www.terve.fi/ruuansulatuselinten ... n-merkitys Tästä tästä on kysymys . Elät terveeliseti . Niin syöt bakteereja hyväilen . Mitä useampi kanta suolistossa . Sen barempi , siis näitä oikeita . :roll:


Re: Virallinen marina ja v*tutusketju

Lähetetty: 20 Helmi 2018, 02:12
Kirjoittaja ajarmala
Grammarian kirjoitti:

Yksi keliakian ilmaantumista edistävä asia on varmaan, että lähes kaikkiin leipiin nykyään lisätään gluteenia. Katsoin ihan summassa tokana mieleen tulevan leipätuotteen, Oululaisen reissumies Tosi Tumma (mitä puppua) - siihenkin on lisätty vehnäprotskua eli gluteenia. Gluteeni parantaa leivän rakennetta ja lisää kuohkeutta, eli sillä saadaan kätevästi halvempaa leipää kuin ilman gluteenia.

Moderaattorit hoi: tämän gluteenikeskustelun voisi jo vaikka siirtää omaksi ketjukseen täältä marinaketjusta...

Ja Grammarian: täsmälleen! Minä kun aloin kolme vuotta sitten 26.1.15 itse leipoa omat leipäni, niin heti huomasi, että vehnä gluteeneineen on ylivertaista muihin viljoihin verrattuna. Rukiistakin toki saa limpun, mutta ei se mihinkään nouse ;-( Eli vehnää tarvitaan ja käytän myös ruisleipiin: 60 % vehnää ja 40 % ruista.

Olenkin tosiaan ajatellut vartavasten tilata gluteenijauhoa, joka siis on valmistettu vehnästä ja sen gluteenipitoisuus on luokkaa 80 %. Turhat hiilarit on siitä poistettu. Sillä voisi kokeilla ruisleipää suuremmalla kuin 40 %:n ruispitoisuudella. Linkki:
https://www.vegekauppa.fi/elintarvikkee ... 309480620/

LIsäksi: gluteenijauho on erinomaista myös seitanin valmistukseen.

Ja jos jollekin vielä jäi epäselväksi: gluteeni on namia! Maistuu minulle erinomaisesti.


Re: Virallinen marina ja v*tutusketju

Lähetetty: 20 Helmi 2018, 02:19
Kirjoittaja ajarmala
Syväri kirjoitti:

Nykyään käytetään niin paljon säilöntäaineita että suoliston mikrobikanta on varmasti lujilla. Perus leipä säilyy 2 viikkoa ja säilöntäaineeton jotain 4 päivää. Voi olla bakteereilla kova työ hajottaa. :?

Hmm, kyllä vaan minun leipomukseni säilyvät ilman säilöntäaineita hyvin kaksi viikkoa ja ylikin muovipussissa jääkaapin alimmalla hyllyllä. Ei ne miksikään mene: 1,3 kg vehnäruisleipää tulee joskus popsituksi tuo kaksi viikkoa ja erinomaiselta maistuu. Ei mitään säilöntäaineita vaan: vehnäraski, hiivaa, vehnäjauhoja, ruisjauhoja ja vettä. Jauhoissa ei ole säilöntäainetta, mutta tokis jauhonparannetta - tosin se ei ole säilöntäaine.

Joskus lisään taikinaan suolaa, mutta en aina muista lisätä sitä, eli osa leivistä on ilman suolaa. Joku näet voisi laskea suolankin säilöntäaineeksi... kai...


Re: Virallinen marina ja v*tutusketju

Lähetetty: 20 Helmi 2018, 07:44
Kirjoittaja Vilijami
ajarmala kirjoitti:

Ja jos jollekin vielä jäi epäselväksi: gluteeni on namia! Maistuu minulle erinomaisesti.

Ja ihme on jos kukaan ei tähän provosointiin tartu? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: