Sivu 1/1
Bambufillari
Lähetetty: 15 Huhti 2013, 22:07
Kirjoittaja Hopea
Tämä oli ihan pakko laittaa näkyviin. Löysin eilen Helsingin koskitapahtumasta (tuttu yhdeksän uutisista
) kaverin mainostamasta.
Runko on ihan oikeasti bambua. Tekevät Sambiassa jonkun amerikkalaisen ihan asiantuntevan kaverin johdolla. Muhvit ovat sisalkuitua joka on stabiloitu epoksilla. Runkoja tehdään vakiomitoilla maasto- ja maantiepyöriin mutta myös ihan tilauksesta mihin vain. Tandemeita tulee aika usein, jotain muutakin syntyy kunhan tilaaja osaa määritellä tarpeeksi tarkasti tarpeen.
Metalliosat alumiinia ihan vakiomitoilla. Dropoutit, keskiön, istuimen ja ohjauslaakerin sovitukset ovat vakiokamaa ja mitat saa pyytämällä.
Mitenkähän tuosta lähtisi nojatandem, jos ajattelisi trike-pohjalta..?
https://www.facebook.com/zambikes
Re: Bambufillari
Lähetetty: 16 Huhti 2013, 06:27
Kirjoittaja jviirret
Onko tuo jossakin suhteessa teräs runkoa parempi? Ei ruostu.
Jukka
Re: Bambufillari
Lähetetty: 16 Huhti 2013, 08:49
Kirjoittaja PW
jviirret kirjoitti:Onko tuo jossakin suhteessa teräs runkoa parempi? Ei ruostu.
Jukka
Kauniimpi (katsojan silmissä), ekologisempi (tai sitten ei), helpompi hävittää (ketjupolttajalle edes jotain mikä syttyy)

Petri
Re: Bambufillari
Lähetetty: 16 Huhti 2013, 09:05
Kirjoittaja jviirret
PW kirjoitti:jviirret kirjoitti:Onko tuo jossakin suhteessa teräs runkoa parempi? Ei ruostu.
Kauniimpi (katsojan silmissä), ekologisempi (tai sitten ei), helpompi hävittää (ketjupolttajalle edes jotain mikä syttyy)
Tuohon kauneuteen en ota kantaa, mutta kyllä teräsrunko oikein kierrätettynä on mun mielestä egologisempi kuin hartsilla kyllästetty bambu ja kuitumuovit.
Jukka
Re: Bambufillari
Lähetetty: 16 Huhti 2013, 11:08
Kirjoittaja jori
Vaikea uskoa, että kampikeskiö ei aikaa myöten lähtisi keinumaan kulkusuuntaisen akselin ympäri. Teräsrungoillekin käy näin. Olen kolme pyörääni hitsannut tämän tyyppisen väsymisvaurion jäljiltä. Muut kohdat saattavat toimiakin näin tehtynä. Silti arvelen, että liitoksissa, varsinkin tuossa kampikeskiön ja satulaputken välisessä, käytetään bambuputkien sisään meneviä metalliputkia, eli pyörä on vähemmän bambua, kuin päälle päin näyttäisi.