Sivu 27/28

Re: Oispa kaljaa

Lähetetty: 11 Helmi 2024, 17:59
Kirjoittaja Vilijami
janx kirjoitti: 11 Helmi 2024, 12:13

Ei ole jääkaapissa tilaa.

Kyllä kai yhdelle puolen litran pullolle kerrallaan löytyy tilaa?


Re: Oispa kaljaa

Lähetetty: 11 Helmi 2024, 18:31
Kirjoittaja janx
Vilijami kirjoitti: 11 Helmi 2024, 17:59
janx kirjoitti: 11 Helmi 2024, 12:13

Ei ole jääkaapissa tilaa.

Kyllä kai yhdelle puolen litran pullolle kerrallaan löytyy tilaa?

No sen verran varmaan. Kärsivällisyyttä ei välttämättä. Silloin viime kerralla latasin kaikki pullot kerralla kylmään. Pitää mitata paljon tuo lasipullo on tilavuudeltaan. Tosin tuli juuri mieleen, että onkohan tommosessa vanhassa lasipullossa käytetty lyijyä.


Re: Oispa kaljaa

Lähetetty: 12 Helmi 2024, 10:35
Kirjoittaja ajarmala
janx kirjoitti: 11 Helmi 2024, 18:31

Tosin tuli juuri mieleen, että onkohan tommosessa vanhassa lasipullossa käytetty lyijyä.

Ei ole, jollei se ole ns. kristallilasista tehty pullo. Mutta uusia muovisia käymissaaveja saa halvalla kaupasta. Niissä on vielä se etu, että niitä ei saa kolhimalla rikki.


Re: Oispa kaljaa

Lähetetty: 12 Helmi 2024, 13:56
Kirjoittaja Wacky
ajarmala kirjoitti: 12 Helmi 2024, 10:35
janx kirjoitti: 11 Helmi 2024, 18:31

Tosin tuli juuri mieleen, että onkohan tommosessa vanhassa lasipullossa käytetty lyijyä.

Ei ole, jollei se ole ns. kristallilasista tehty pullo. Mutta uusia muovisia käymissaaveja saa halvalla kaupasta. Niissä on vielä se etu, että niitä ei saa kolhimalla rikki.

Muovi on just se ongelma tässä. Pitäisi löytää metallia joka ei ole myrkyllistä tai lasia


Re: Oispa kaljaa

Lähetetty: 13 Helmi 2024, 08:11
Kirjoittaja janx

Muovikeskustelu siirtyi: viewtopic.php?t=7349


Re: Oispa kaljaa

Lähetetty: 13 Helmi 2024, 20:50
Kirjoittaja janx

Vakkaripaikkani kyyppäri katsoi minua hieman kieroon, kun kysyin, että onko heidän myymä lonkeronsa tehty käymisteitse. "Lonkero on nimensä mukaisesti long drink, mutta käyttämällä tehty on siideriä". :mrgreen:

Ehkä pitäisi siis kokeilla tätä mielenkiintoista verikreippisiideriä. 8)


Re: Oispa kaljaa

Lähetetty: 13 Helmi 2024, 20:55
Kirjoittaja janx

Tällaisen pullon siis sain perintönä. Oisko noin 5 litraa.

Lasipullo.jpg
Lasipullo.jpg (27.74 KiB) Katsottu 4489 kertaa

Re: Oispa kaljaa

Lähetetty: 17 Helmi 2024, 18:22
Kirjoittaja janx

Re: Oispa kaljaa

Lähetetty: 25 Helmi 2024, 19:00
Kirjoittaja Vilijami

Ruskeasta pullosta ei meinaa nähdä nestepintaa pullottaessa, mutta onneksi hyllystä löytyi kiljunpullotusvalo!

Pohjalla oli hedelmälihasakkaa (näkyy kuvassa kun tarkoin katsoo) niin paljon, etten viitsinyt lapolla imeä sitä pulloihin. Siispä hanasta kannulla. Hana jättää pari-kolme senttiä pohjalle.


Re: Oispa kaljaa

Lähetetty: 01 Maalis 2024, 14:10
Kirjoittaja Nebulus

Vieläkö Vilijamilla on kombuchan scoby elossa? Omani (Tero) koki kesä sitten hyönteisinvaasion kun peittelin purkin huonosti ja kavereilleni antamani kopion tuhosivat teinit kotibileissään. :(


Re: Oispa kaljaa

Lähetetty: 01 Maalis 2024, 19:48
Kirjoittaja Vilijami

Ei oo aktiivisena, mutta pakastettuna on. Voisit kokeilla herääkö se henkiin?


Re: Oispa kaljaa

Lähetetty: 01 Maalis 2024, 21:12
Kirjoittaja Nebulus

Mielelläni kokeilen! Laitan lähipäivinä whatsappia, jos passaa käydä noutamassa.


Re: Oispa kaljaa

Lähetetty: 01 Maalis 2024, 23:22
Kirjoittaja Vilijami

Jep.


Re: Oispa kaljaa

Lähetetty: 31 Maalis 2024, 19:35
Kirjoittaja Vilijami

Valmis pääsiäislonkero oli väärällä lailla kuivaa. Appelsiiniin kuiva maku ei jotenkin passaa. Keitin sokerisiirappia, puolet sokeria ja puolet vettä. Jäähdytys jääkaappikylmäksi. Sitä kun kaatoi tuoppiin puoli desia ja pääsiäislonkero päälle, niin sai hyvän juoman: kuin alkoholipitoinen hapollinen tuoremehu.


Re: Oispa kaljaa

Lähetetty: 14 Huhti 2024, 21:18
Kirjoittaja Vilijami

Nyt on!
Berliner Kindl Weisse Das Original. Tällaista hapanolutta olen aina kaivannut, raikas, pirteä ja oikealla lailla hapan. Aivan parhautta ja vielä ykkösoluen vahvuisena. Hapankaalin ja hapankorpun ystäville vahva suositus.

Ainoa vika tässä on saatavuus. Itse sain sukulaiskyydillä Saksasta.

Kaikki aiemmin maistamani hapanoluet ovat olleet huonoja tai jotenkuten siedettäviä. Mikähän tässä on mennyt oikein?